A+ A-

Heerlen Mijnmuseum
Inclusief koffietafel én diner
Tour door het Limburgse landschap
Comfortabele aangepaste touringcar
vanaf
€ 49
Heerlen Mijnmuseum
Heerlen Mijnmuseum

Gaat u mee ?

 

Het Nederlands Mijnmuseum in Heerlen herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkolenindustrie.

 

Bij deze dagtocht toont een oud-mijnwerker u enkele historische films en neemt hij u mee langs materialen waarmee gewerkt werd. Wij bezichtigen het drie etage tellende schachtgebouw met o.a. de mijnlift en het ophaalgebouw. Hier valt de oorspronkelijke stoommachine uit  1897 te bewonderen die de mijnliften op en neer liet gaan. In het schachtgebouw zelf is de volledige mijnbouwhistorie in beeld gebracht en zijn er tal van afbeeldingen, ondergrondse gebruiksvoorwerpen en materialen te zien. Voorts is er een geluidssimulatie te beluisteren en kan men eigenhandig via een spelprogramma kolenwagentjes uit het ondergrondse bedrijf naar boven halen.

Na dit bezoek rijden wij naar Vaals, waar u bij restaurant Wilhelminatoren aan tafel gaat voor een goed verzorgde koffietafel met kroket. Aansluitend neemt de gids u mee voor een rondrit door de oostelijke mijnstreek. We eindigen in Landgraaf bij Snowworld. Hier kunt u een consumptie nuttigen (voor eigen rekening) en neemt u afscheid van de gids. Vervolgens rijden we door naar het dineradres, na afloop brengen wij u weer terug naar uw opstapplaats.

 

 

Beleef deze unieke ervaring !

 

 

 

Voor meer informatie neem je contact op via e-mail of gebruik onderstaand formulier voor een vrijblijvende offerte aanvraag.

 

LET OP deze dagtocht is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers !

 

Reisinformatie:  We vertrekken 's-morgens rond 7.30uur. De reis met luxe touringcar wordt onderbroken voor koffie of thee met Limburgse vlaai. Aangekomen in Heerlen brengen wij een bezoek aan het Nederlandse Mijnmuseum. Aansluitend neemt de gids ons mee voor een rondrit door de oostelijke mijnstreek. We eindigen in Landgraaf bij Snowworld waar u een consumptie kunt nuttigen (voor eigen rekening). Vervolgens rijden we naar het diner adres waar u een heerlijk diner krijgt voorgeschoteld. Na afloop rijden we weer terug naar uw opstapplaats. Thuiskomst ca. 21.30 uur.

 


Bij al onze dagtochten zetten wij een comfortabele rolstoel-touringcar mét lift in. 

 

Controleer aan de hand van de beschrijving en de hiernaast getoonde pictogrammen of deze reis bij u past.

 

Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Faciliteiten
GezinnenGroepenSlechthorendenExcursiesMeer voor uw geldVaste prijs voor kinderen
GezinnenGroepenSlechthorendenExcursiesMeer voor uw geldVaste prijs voor kinderen
Evenement informatie
Informatie Evenement

Datum
Plaats evenement
Website evenement
Totale prijs

Heerlen
Bezoeken
€ 49
Informatie Busreis

Opstap plaats
Vertrektijd
Terugkomsttijd
Op aanvraag