A+ A-
★★★☆☆

Herzberg
Idyllische plaatsje
Centrum op 500 mtr.
geweldig aangepast
Herzberg
OVER Herzberg

In het 'Droomhuis' voelt elke gast zich op zijn gemak. De faciliteit is volledig barrièrevrij en wordt gekenmerkt door een comfortabele, niet alledaagse architectuur. Vooral de apparatuur maakt het als een bestemming voor gasten met beperkingen zo interessant. Het biedt voldoende bewegingsvrijheid, veiligheid en onafhankelijkheid. Een kleurenconcept helpt bij de oriëntatie in vloeren, gangen en kamers. Er zijn in totaal 12 rolstoeltoegankelijke tweepersoonskamers en 8 drempelvrije familiekamers met balkon beschikbaar.

Faciliteiten
Ambulante zorgDeurbreedte 90 cmToilet - handgrepen aan beide zijdenPatiëntenhefferVerpleegbedHotelGezinnenGroepenMeer voor uw geldBerijdbare doucheMogelijkheid tot dialyseWasserviceWi-Fi
Ambulante zorgDeurbreedte 90 cmToilet - handgrepen aan beide zijdenPatiëntenhefferVerpleegbedHotelGezinnenGroepenMeer voor uw geldBerijdbare doucheMogelijkheid tot dialyseWasserviceWi-Fi
✚ Dialyse
Er zijn twee manieren om te dialyseren. Bij peritoneaaldialyse (PD) filtert je buikvlies afvalstoffen uit je bloed; je krijgt daarvoor een katheter in je buik. Bij hemodialyse (HD) filtert een kunstnier in een machine je bloed; deze machine sluit je aan op een bloedvat.
LIGGING

aan de rand van het idyllische provinciestadje Herzberg in de wijk Elbe-Elster aan de oevers van de Black Elster. Sinds 2015 is het aanbod gericht op individuen, gezinnen of groepen, mensen met of zonder beperkingen - Iedereen is welkom. Het centrum is ongeveer 500 meter, naar het treinstation 4 kilometer.

Inrichting

de moderne kamers zijn voorzien van een telefoon, een flatscreen-tv met satellietzenders, een radio, een zithoek, een tafel of een bureau met stoel, een haardroger, een kluisje voor een laptop, een koffie- en theestation. WLAN en was service voor een vergoeding. Voorzieningen zoals automatische deuropening via magneetkaart, lift, drempelvrije gangen en kamers en soepele schuifdeuren voldoen aan de behoeften van de gasten. Alle kasten hebben intrekbare, uittrekbare kledingrails. Badkamer met inloopdouche, douchestoel en doucherolstoel (beide op aanvraag), handgrepen aan beide zijden van het toilet, rolstoeltoegankelijke wasbak. Noodklok in de badkamer. De tweepersoonsbedden in de familiekamer zijn niet te scheiden, maar het aparte eenpersoonsbed is mogelijk als verpleegbed. In de tweepersoonskamer zijn de bedden te scheiden.

Verzoring

Eten en drinken: Ontbijt, half- of volpension in het drempelvrije “BlauHaus” met kamer met open haard en groot terras. Er zijn dagelijks verse en seizoensgebonden gevarieerde gerechten.

 

Recreatief: fietsen, e-bike of kanoën, hoog touwenparcours, boogschieten, GPS-tochten (deelnemers aangepaste moeilijkheidsniveaus). Andere bestemmingen in de buurt: Gemeentelijk zwembad, botanische tuin, thermaal spa Lausitz Wonnemar, brikettenfabriek Louise, Natureum.

 

We regelen graag zorg- en verplegend personeel, verschillende hulpmiddelen en reisdiensten (aangeven bij het boeken). 24-uurs noodoproepdienst in het huis. Dialysecentrum in Herzberg beschikbaar.