A+ A-
★★★☆☆

Kurgarten hotel Wolfach
Warme sfeer
Vriendelijke service
Goed aangepast
Kurgarten hotel Wolfach
OVER Kurgarten hotel Wolfach

Een warme sfeer met vriendelijke service wacht op u! In het spa-tuinhotel kunt u ontspannen van het dagelijks leven. Het hotel heeft een foyer met bar en tv-ruimte, receptie (gratis Wi-Fi in de lobby), lift, rolstoeltoegankelijk restaurant, ontbijtzaal, terras in de tuin, binnenzwembad en een zaal voor 60-80 personen. Gratis parkeren is direct bij het huis beschikbaar. In totaal 64 kamers, waarvan 10 rolstoeltoegankelijk.

Faciliteiten
Ambulante zorgDeurbreedte 70 cmToilet - handgrepen aan beide zijdenVerpleegbedHotelGezinnenGroepenBerijdbare doucheMogelijkheid tot dialyseWasserviceWi-Fi
Ambulante zorgDeurbreedte 70 cmToilet - handgrepen aan beide zijdenVerpleegbedHotelGezinnenGroepenBerijdbare doucheMogelijkheid tot dialyseWasserviceWi-Fi
✚ Dialyse
Er zijn twee manieren om te dialyseren. Bij peritoneaaldialyse (PD) filtert je buikvlies afvalstoffen uit je bloed; je krijgt daarvoor een katheter in je buik. Bij hemodialyse (HD) filtert een kunstnier in een machine je bloed; deze machine sluit je aan op een bloedvat.
LIGGING

Het Hotel ligt op slechts een paar minuten lopen van het centrum direct bij de spa-tuinen. Het centrum en de apotheek zijn op slechts 400 meter. De dichtstbijzijnde dokter en winkels zijn op slechts 300 meter afstand te vinden. Het station van Wolfach ligt op slechts 1 km van het hotel.

Inrichting

De lichte en vriendelijke, rolstoeltoegankelijke kamers zijn goed toegankelijk en beschikken over 1 tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden. De functionele kamers zijn ook uitgerust met satelliet-tv, een bureau, een stoel en een kledingkast. Sommige hebben een groot balkon. Badkamer met draaibare douche (bewegingsvrijheid 1x1m), douchestoel, handgrepen in de douche, handgrepen aan beide zijden van het toilet, rolstoeltoegankelijke wastafel met verstelbare kantelbare spiegel en föhn. Daarnaast worden verpleegbedden aangeboden in twee kamers. Verder zijn er in het hotel twee familiesuites (niet rolstoeltoegankelijk) met appartement karakter inclusief pantrykeuken voor u.

Verzoring

Overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet of halfpension. Geniet van de huisgemaakte gerechten in het rustieke restaurant met een fantastisch uitzicht op de idyllische omgeving van het Zwarte Woud. Laat u 's avonds verwennen met regionale specialiteiten. Voor wandelingen of excursies stelt het personeel graag een picknickmand samen volgens uw wensen.

In het huis: Zonneterras (niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers), terras in de tuin, overdekt zwembad en sauna (niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers) nodigen u uit om te ontspannen na een drukke dag. Naar buiten: Wolfach streeft naar de ontwikkeling van de toegankelijkheid van toeristische attracties in het Zwarte Woud. Goed ontwikkelde wandelpaden in verschillende hoogten op de berghellingen langs de idyllische Kinig en Wolfse rivieren en de Kinzigradweg nodigen uit tot verschillende excursies. Andere recreatiemogelijkheden zijn Rippoldsau, het glaswerk Dorotheenhütte in Wolfach, de boomtop in Waldkirch, u.v.m.

Zorg: ambulante zorg wordt verleend door lokale on-site zorgdiensten (op aanvraag, tegen extra kosten).