A+ A-
Veelgestelde Vragen
Welke kamertypes zijn er
Veelgestelde vragen
Welke kamertypes zijn er

Onze accommodaties beschikken over verschillende kamertypes. Hieronder vindt u een opsomming:

 

Een standaard 2-persoonskamer beschikt over één 2-persoonsbed of twee aparte bedden. 

 

Een rolstoeltoegankelijke aangepaste 2-persoonskamer beschikt normaal gesproken over twee aparte bedden en/of op verzoek over een verpleegbed (hooglaag bed), de badkamer beschikt over verschillende aanpassingen. Omdat de aanpassingen per hotel verschillen kunt u op onze website per hotel lezen welke aanpassingen aanwezig zijn betreffende hotel.

 

Een 1-persoonskamer is veelal een 2-persoonskamer voor alleengebruik. De kamer kan soms kleiner of minder gunstig gelegen zijn dan een 2-persoonskamer in hetzelfde gebouw, ondanks de gevraagde toeslag. Slecht een enkele accommodatie biedt een échte 1-persoonskamer aan.

 

Een 2-persoonskamer + extra bed is een standaard 2-persoonskamer met een extra bijgeplaatst bed. Dit extra bed kan een slaapstoel of -bank, opklap- of logeerbed zijn. Het kan gebeuren dat de loopruimte in de kamer door het extra bed verkleind wordt.

 

Voordeelkamers/-appartementen zijn vaak gelijk aan de overige kamers/appartementen. In sommige gevallen kunnen deze qua ligging, inrichting, grootte en faciliteiten afwijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontbreken van een balkon/terras, een andere locatie in een bijgebouw en/of het ontbreken van uitzicht. Op sommige bestemmingen zijn de voordeelkamers identiek aan de standaardkamers, maar wordt er door de accommodatieverschaffer voor een beperkt aantal kamers een lagere prijs gerekend. Deze kamers kan Speciaal Reizen u extra voordelig aanbieden.

 

Een quadroom of quadkamer is een standaard 2-persoonskamer bestaande uit één ruimte waar twee extra bedden zijn bijgeplaatst. De bedden vanaf het derde bed kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn. Het kan gebeuren dat de loopruimte in de kamer door extra bedden verkleind wordt.

 

Een familiekamer kan bestaan uit 2 aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur, één grote ruimte of uit een duplexkamer. De bedden vanaf het derde bed kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn.

 

Een studio bestaat uit een woon/slaapgedeelte met kitchenette en aparte badkamer. Een 2-kamerappartement bestaat uit een woon/slaapkamer (veelal met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer. Een 3-kamerappartement heeft nog een extra slaapkamer. De inventaris van de keuken/kitchenette is beperkt.

 

Een 2-kamerappartement bestaat uit een woon/slaapkamer (veelal met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer.

 

Een 3-kamerappartement heeft nog een extra slaapkamer. De inventaris van de keuken/kitchenette is beperkt.

 

Babybed: Reist u met een baby dan proberen wij een babybedje voor u te reserveren. U kunt dit tijdens het maken van de boeking opgeven als preferentie.  Het aantal bedjes is echter beperkt, waardoor wij een en ander niet 100% kunnen garanderen. In een dergelijk geval zal de baby bij de ouders in bed slapen. Ook kan het zijn dat de ruimte te beperkt is om een babybed bij te plaatsen. Houd er rekening mee dat kinderbedjes tegen betaling kunnen zijn. Eventuele kosten voor het kinderbedje dienen altijd ter plaatse aan de accommodatieverschaffer te worden betaald.