A+ A-
Veelgestelde Vragen
Kan ik medisch zuurstof meenemen op vliegvakantie
Veelgestelde vragen
Kan ik medisch zuurstof meenemen op vliegvakantie

Het gebruik van eigen flessen aan boord is niet toegestaan, echter voor passagiers die in bezit zijn van een medische verklaring kan de luchtvaartmaatschappij zorgen voor extra zuurstof aan boord.

 

Voorwaarden voor gebruik van zuurstof aan boord;

- Alleen wanneer u in het bezit bent van een Medische verklaring, getekend door een onafhankelijke arts, met vermeld de benodigde liters zuurstof per minuut alsmede de vermelding of de zuurstof op standby is of continu, kan een verzoek worden gehonoreerd.

- Een verzoek tot het gebruik van zuurstof dient uiterlijk 96 uur voor vertrek te worden aangemeld bij Speciaal-Reizen die het verzoek aan de betreffende  luchtvaartmaatschappij doorgeeft.

- Het benodigde aantal liters mag niet meer dan 1500 liters per vlucht bedragen.

- U moet zelf met het apparaat kunnen omgaan.

- U dient te allen tijde met een reisgenoot te reizen die kan assisteren bij de procedures van zuurstofvoorziening aan boord.

 

Indien u, naar redelijk oordeel van de luchtvaartmaatschappij, niet aan de genoemde criteria voldoet kan u de toegang aan boord worden ontzegd.

 

Voor het gebruik van zuurstof aan boord wordt een standaard tarief per fles van ca. 400 ltr, per enkele reis berekend. Oók als de zuurstof enkel op standby staat wordt het standaard taief aan u doorberekend.

 

Zuurstof wordt door ons in enkele hotels als hulpmiddel aangeboden.