A+ A-
Veelgestelde Vragen
Mogelijke overlast
Veelgestelde vragen
Mogelijke overlast

Ongedierte
In Afrikaanse, Aziatische, Caribische en mediterrane landen komen andere insecten en dieren voor dan wij in Nederland gewend zijn. Door het warme klimaat gedijen bepaalde insecten goed. Dieren als kakkerlakken, spinnen, mieren en zandvlooien zijn geen teken van onvoldoende hygiëne, maar zijn standaard inheemse diersoorten. Zorg ervoor dat er geen etensresten in uw kamer achterblijven, want dit trekt ongedierte aan. Indien u last van ongedierte heeft, kunt u contact opnemen met de accommodatieverschaffer of zelf verdelgingsmiddelen aanschaffen.

 

Reparaties
Veelal worden technische installaties, zoals bijvoorbeeld airconditioning, liften en pompinstallaties, geïmporteerd. Bij een defect zijn reserveonderdelen niet altijd voorhanden. Een reparatie kan daardoor soms langer op zich laten wachten. Dit soort omstandigheden zijn voor geen enkele touroperator vooraf in te calculeren. Wij vragen dan ook om uw begrip. Voor schade die voortvloeit uit dergelijke storingen kan Speciaal Reizen niet aansprakelijk gesteld worden.

 

Overlast
Zowel accommodatieverschaffers als Speciaal Reizen hebben het recht om gasten die ernstige overlast veroorzaken, na waarschuwing, de toegang tot de accommodatie te ontzeggen of uit te sluiten van verdere deelname aan de reis. Gasten die voor overlast zorgen, hebben geen recht op restitutie van (een deel van) de reissom. Voor eventueel wangedrag en overlast die andere gasten veroorzaken kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

 

Geluidsoverlast
De geluidsnormen in het buitenland wijken af van de Nederlandse normen. Er wordt minder nauw gekeken naar decibellen. Ook de levensstijl van de bevolking van uw vakantiebestemming wijkt af, hetgeen uw bestemming kleur geeft. Men leeft voornamelijk buiten en tot in de late uurtjes, waardoor absolute stilte na middernacht zelden voorkomt. Indien u hier gevoelig voor bent, raden wij u aan een accommodatie uit te kiezen zonder discotheek, poolbar of uitgebreide animatie. Ook de ligging kan van invloed zijn op de geluidsoverlast. Een centraal gelegen hotel heeft over het algemeen meer last van verkeer en horecagelegenheden in de buurt. Indien de geluidsoverlast door een bron buiten het hotel wordt veroorzaakt kan noch het hotel noch Speciaal Reizen hier iets aan doen, hoe vervelend ook. Ook aan luidruchtig gedrag van medegasten kunnen wij als uw touroperator weinig veranderen.

 

Bouwactiviteiten
Bouwactiviteiten worden veelal ontplooid door plaatselijke overheden, andere accommodatieverschaffers of bouwbedrijven. Met deze initiatiefnemers heeft Speciaal Reizen geen contact en ook geen contracten. Daarom kunnen wij op deze bouwactiviteiten geen enkele invloed uitoefenen. Het kan dus voorkomen dat u ter plaatse enige bouwoverlast van derden kunt ondervinden. Met name in het voor- en naseizoen kan het gebeuren dat er in en rondom het hotel bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Voor eventuele kosten en ongemakken hieruit voortvloeiend aanvaarden wij geen aansprakelijkheid.