A+ A-
Veelgestelde Vragen
VAKTERMEN
Veelgestelde vragen
VAKTERMEN

Zwembadlift? Een (hydraulische) tillift voor mensen die een transfer willen maken vanuit hun rolstoel in het zwembad.

Inloop in het zwembad? Een inloop mogelijkheid met of zonder aflopende trapjes en met of zonder looprail waarmee mensen gemakkelijk het zwembad in kunnen komen.

Verzorging of verpleging? Bijvoorbeeld helpen bij het aankleden, wassen, toiletteren, in en uit bed komen en medicijnen toedienen.

Hooglaagbed of verpleegbed? Een hooglaagbed zegt precies wat het is. Het bed kan verhoogd of verlaagd worden. Het bed is meestal voorzien van afzonderlijk rembare wielen voor gemakkelijke verplaatsing en het manoeuvreren rond het bed. Ook is het vaak mogelijk om er bedhekken bij de reserveren.

Douchestoel? Een douchestoel is een losse stoel met een rugleuning en met of zonder armleggers. Bij douchestoelen met een opening aan de voorzijde van de zitting is het mogelijk het onderlichaam te wassen zonder op te staan. Er zijn ook douchestoelen die verstelbaar zijn in hoogte.

Scootmobiel? Een scootmobiel is een met elektromotor aangedreven voertuig. Er zijn varianten met drie en vier wielen.

Tillift passief? Dit is een transferhulpmiddel voor transfers vanuit of naar bed, (rol)stoel, toilet e.d. (van lig <-> zit, lig <-> lig) zonder actieve inzet van de cliënt.

Decubitusmatras? Het decubitusmatras is een duurzaam en comfortabel drukverlagend matras dat ook gebruikt wordt in de zorgmarkt en medische sector. Het matras is gebaseerd op drukverlaging op die plaatsen waar de kans op ontstaan van decubitus het grootst is.

Logies? Verblijf zonder maaltijden of drankjes.

Kamer en ontbijt? Wanneer je bij een reis kamer en ontbijt hebt geboekt wordt hiermee bedoeld dat het ontbijt tijdens de vakantie is inbegrepen. De verzorging begint met ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Het ontbijt dien je normaal gesproken te nuttigen voor 10.00 uur.

Halfpension? Indien halfpension bij je vakantie is inbegrepen betekent het dat het ontbijt en avondmaal inbegrepen is. Halfpension begint met het avondmaal op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag.

Volpension? Wanneer volpension is inbegrepen bij je reis betekent dit dat het ontbijt, middag- en avondmaal is inbegrepen. Volpension begint met het middag- of avondmaal op de aankomstdag en eindigt met een ontbijt op de vertrekdag. Koffie en andere drankjes zijn in dit maaltijdregime niet inbegrepen (tenzij anders aagegeven).

All inclusive? Afhankelijk van het gekozen hotel is het ontbijt, middag- en avondmaal inbegrepen, inclusief allerlei extra’s zoals lokale (non) alcoholische dranken en snacks.

E-tickets? Vrijwel alle luchtvaartmaatschappijen maken inmiddels gebruik van e-tickets. Je ontvangt dus geen “papieren” tickets meer.